петък, 30 януари 2015 г.

Най-добрите и безплатни антивирусни програми: Avira Free Antivirus 2014


Avira Free Antivirus 2014 може да не е най-изпозлваната безплатна антивирусна програма, но със сигурност е една от най-добрите. Програмата има отлични резултати на тестове за откриване на зловреден софтуер, има относително лесен за разбиране интерфейс и добър набор от опции. Според германската лаборатория за оценка "AV Test", това е една от най-добрите 5 безплатни антивирусни програми.


Основните опции на тази програма са разделени в 5 категории: защита на компютъра, интернет защита, защита от деца,  мобилна защита и администраторски настройки.

Защиата на компютъра

Оттука стават настройките на сканирането. Можете да изберете пълно сканиране, бързо сканиране, сканиране на определени региони (хард дискове, документи и т.н.), сканиране за руткит и активен зловреден софтуер. Ако  Avira открие PUB (потенциално вреден софтуер), ще го постави под "Карантина"- безопасно място на вашия компютър, където тези заплахи не могат да повредят вашата система. Оттам Вие можете да ги възстановите, ако смятате, че не са опасни или да ги изтриете за винаги. 

Интернет защита

Съдържа "fire wall". Поставям го в кавички, тъй като това не е типична защитна стена. Просто проверява дали fire wall-а на windows-а е активен, както и следи за неговите най-добри настройки. Неприятното тук е, че уеб защитата и емейл защитата са неактивни, при използване на безплатния вариант. Въпреки това имате плъгин, който се добавя към вашия браузър и маркира, кои сайтове са безопасни за ползване. Също така блокира уеб тракерите, чрез които може да бъде следено вашето пазаруване или други онлайн дейностти.

Защита от деца

Включва инструмент наречен "SocialShield", който ви позвалява да следите Facebook, Twitter и Google + акаунтите на вашите деца. За целта ще ви е необходим  Avira акаунт, където трябва да въведете данните на вашите деца. Опцията предупреждава за приятели, които са възрастни и предлагат алкохол, наркотици или други опасни за здравето на децата дейности.

Резултати от тестването на програмата

Avira в проведеното изследване успвява да засече 94 % от непознатите заплахи и 99 % от разпространените заплахи.

 Отражение върху системата 
В иделния случай антивирусната програма не трябва да забавя вашия компютър, когато сканира. Това обаче много рядко се наблюдава. Добрата защита, която този софтуер предоставя има и неприятна страна.  Avira се оказва една от най-тежките антивирусни програми. От изследваните 5,  Avira зае последно място с дължина на пълното сканиране 22 минути( за сравнение победителя  AVG Free има резултат 9 минути).


Финални мисли 

Avira предстравлява една от най-добрите безплатни антивирусни решения. Нейната способност да открива разнообразните заплахи спрямо останалите 4 е на по-високо ниво. Дори почти се изравнява с тази на платените алтернативи. Единствената негативна страна е, че тази програма поглъща много системни ресурси и би влошила значително работата на по-старите компютри. Въпреки това германската лаборатория за оценка AV Test препоръчва Avira пред конкуренцията.


За мен:

Здравейте! Казвам се Мариан Милушев и това е моят блог, в който помествам разнообразна полезна информация относно безплатни услуги, сайтове и способия, които биха Ви били полезни.
Най-добрите ми публикации

1 коментара:

Всички Права Запазени! 2014 Copyright Bezplatnovneta.blogspot.com

Специална благодарност към: Blogger | Шаблонът е публикуван от:Gooyaabi Templates Дизайн на шаблона: BloggerMotion

Начало